אירוע הסיום של המיזם "שינה - שליש מהחיים", בראשות פרופ' תמר שוחט

המשתתפים באירוע הסיום

השבוע התקיים אירוע הסיום של המיזם "שינה - שליש מהחיים", בו תלמידי/ות בית הספר התיכון "כרמל זבולון" בכיתת מגמת מידע ונתונים הציגו את מחקריהם/ן על תופעת השינה בקרב בני/ות נוער.
המיזם הינו שיתוף פעולה של מרכז TCSS שבראשו עומדת פרופ' יעל קלי מהפקולטה לחינוך עם פרופ' תמר שוחט מהחוג לסיעוד, המתמחה בחקר השינה, ופרופ' ערן טאובר מהחוג לביולוגיה אבולוציונית וסביבתית. את המיזם מובילה גב' נועם מלקינסון, חברה במרכז TCSS, ודוקטורנטית באוניברסיטת חיפה ובמכון שמיר.

בשנה זו, חברו למיזם שני צוותי מחקר: צוות מחקר בהוראת הביולוגיה בראשות פרופ' דינה ציבולסקי מהפקולטה לחינוך למדע וטכנולוגיה הטכניון, בו חברה תלמידת הדוקטורט גב' חיה בן-סימון עם צוות מחקר קישורים, המתמקד בחינוך סטטיסטי בראשותו של פרופ' דני בן-צבי מהחוג למדעי הלמידה וההוראה, והתוכנית לתואר שני בטכנולוגיות בחינוך, בו חברות ד"ר קרן ארידור, ד"ר מיכל דביר ותלמידת הדוקטורט גב' רונית גפני. מטרות שיתוף הפעולה היו ללמוד על תופעת השינה בקרב בני/ות נוער, בעזרת מדע אזרחי; ולבחון ולאפיין את יחסי הגומלין בין חשיבה מדעית, חשיבה סטטיסטית וחשיבה אודות מהות המדע, במאגרי נתונים מסוגים שונים, כולל נתוני עתק.