רועי רווה

Saluk Dvori

מנחה: פרופ' גיא יצחקוב, החוג לשירותי אנוש, אוניברסיטת חיפה.

רקע אקדמי:

השלמת עבודת גמר מחקרית (תזה), החוג לשירותי אנוש, אוניברסיטת חיפה.

נושא העבודה: ‘The Effect of Principals' listening on Organizational Outcomes and the Moderating Role of Stress בהנחיית: דר' גיא יצחקוב.

MA לימודי מדינת ישראל ויהדות זמננו, החוג להיסטוריה של עם ישראל, אוניברסיטת חיפה.

BA הוראת מתמטיקה, מכללת לוינסקי.

נושא הדוקטורט: "השפעת הקשבה על יחסים ארגוניים ובינאישיים".

תקציר עבודת הדוקטורט:

הקשבה באיכות גבוהה מביאה לתוצאות חיוביות רבות עבור הדוברים, כולל התנהגויות מוגברת של אזרחות ארגונית, רווחה, אמון, כמו כן מפחית שחיקה  וכוונות עזיבה.

חשיבות ההקשבה מקבלת תשומת לב מוגברת בניהול והתנהגות ארגונית. לדוגמה, בשנת 2022 פורסמו שני מאמרי סקירה המתמקדים בהקשבה בכתבי עת מובילים בתחום, דהיינו, Academy of Management Annals (Yip & Fisher, 2022) והסקירה השנתית של פסיכולוגיה ארגונית והתנהגות ארגונית (Kluger & Itzchakov, 2022). ). עם זאת, הרבה פחות ידוע על האופן שבו הקשבה משפיעה על הדוברים.

לעבודת דוקטורט זו יש מספר מטרות. ראשית, לזהות מתווכים של התנהגות הנגרמת על ידי הקשבה. שנית, לבחון השפעות הקשבה על תוצאות שלא נחקרו עד כה. שלישית, הצע מודל הקשבה כללי, שיחול על כל סוגי מערכות יחסים (למשל, עבודה, רומנטיקה, חברות וכו'). באופן ספציפי, בכוונתי לבדוק מודל שבו תחושת הקשבה מגבירה את א) מחויבות, ב) שביעות רצון ממערכות יחסים, ג) התנהגות אזרחות בין אישית, וד) חוסן באמצעות אותנטיות מוגברת ובטחון פסיכולוגי דיאדית.

Publication list:

Rave, R., Itzchakov, G., Weinstein, N. et al. How to get through hard times: Principals' listening buffers teachers' stress on turnover intention and promotes organizational citizenship behavior. Curr Psychol (2022). https://doi.org/10.1007/s12144-022-03529-6,

Itzchakov. G, Rave, R (forthcoming) Interpersonal listening in human services. In A Bloman (editor) Haifa: University of Haifa.

השתתפות בכנסים:

Rave, R., Itzchakov, G., Weinstein, N. et al. ‘Principals’ Listening Buffers Teachers’ Stress on Turnover Intention and Promotes Organizational Citizenship Behavior During the Outbreak of COVID 19’. The 1st Israeli Listening Research Conference, Ono Academic College, Kiryat Ono, Israel. August 2021.

2022    Listening and Human Flourishing- Workshop Program. Global Scientific Conference on Human Flourishing, Haifa University , Herzliya, Israel. November 2022.