מבנה הלימודים לתואר ראשון: קבלת תואר ב.א. במסלול דו-חוגי מותנה בלמידת קורסים בהיקף של 120 נקודות זכות סה"כ בשני חוגי הלימוד, מתוכם התלמיד ילמד קורסים בחוג לשירותי אנוש בהיקף 60 נקודות (בתיאום עם מזכירות החוג ניתן גם לסיים עם 58 עד 62 נקודות) והשאר בחוג השני שבחר. הלימודים נמשכים שלוש שנים וכוללים קורסים חובה ובחירה.
השנה הראשונה מורכבת מקורסי חובה, כולל מבואות בשירותי אנוש, בהיבטים נבחרים של מדעי החברה וההתנהגות, ובסטטיסטיקה. השנה השנייה כוללת קורסי חובה ובחירה המרחיבים ביחס לסוגיות כגון התנהגות עובדים ולקוחות, גישות למחקר ושימוש במחקר לשם יצירת ידע מדעי ויישומי הנדרש לקידום התחום, חשיבה שיווקית ופיתוח שירותים, הכרת צרכים ושירותים לאוכלוסיות שונות, תהליכים חברתיים המשפיעים על מגזר השירותים, שיקולים משפטיים ואתיים המשפיעים על תהליכי קבלת ונתינת שירותים ועל טיפול בעובדים, ועוד. השנה השלישית כוללת קורסי חובה ובחירה, כולל סמינר מחקר, בסוגיות בין-תחומיות כגון ניהול אפקטיבי של המשאב האנושי וקידום הרווחה של עובדים בארגוני שירות, היבטים פסיכולוגיים של קבלת ונתינת שירות, אקלים ארגוני ותהליכי שינוי בארגוני שירות, ועוד.
למידע על הוראות הרשמה לקורסים לכל שנת לימוד, ולתיאורי הקורסים לתואר ראשון - לחצו כאן
דרישות נוספות: כחלק מלימודי הב.א. התלמידים צריכים לקחת 6 נ"ז של קורסי אשכולות העשרה, להגיע לרמת פטור באנגלית עד סוף שנה ב' ללימודים, ועל פי החלטת מל"ג החל מתשפ"ב במהלך התואר כולו חובה ללמוד לפחות 2 קורסים בשפה האנגלית. בנוסף, כל סטודנט חייב בהתנסות במחקר עד סוף שנה א' בהיקף של 5 שעות השתתפות בניסוי בשנה ולעמוד בדרישות נוספות המוצגות בחומרי ההרשמה הנשלחים לתלמידים ובשנתון האוניברסיטה. החוג מעדכן את תכנית הלימודים מעת לעת לאור שיקולים שונים ושומר לעצמו את הזכות להכניס שינויים בהתאם.
התנסות יישומית: עם סיום שנה א', כחלק מקורסי הבחירה תלמידים יכולים להירשם לאחד מכמה מסלולי התנסות יישומית בהיקף של 4 עד 8 נקודות זכות. ההתנסות מאפשרת לתלמידי החוג להעמיק את הבנת הקשר בין ידע אקדמי-עיוני לבין עולם המעשה, לפתח מיומנויות שונות וגם לתרום לקהילה שמסביבנו. לחץ כאן למידע נוסף על מסלולי ההתנסות. הקבלה למסלולי ההתנסות אינה מובטחת ותלויה בתהליך מיון במהלך הקיץ, בשיקולי החוג, ובהסכמת הארגונים בהם ניתן לשבץ את התלמידים.
למידע נוסף: אם ברצונך להתייעץ ולברר כל היבט הקשור לרישום לחוג, אנא פנו אל מזכירות החוג, נשמח לסייע בכל עת בימים א'-ה' בטלפון 04-8249135/765 או בדוא"ל: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. ניתן לפנות גם בפקס: 04-8249282 או בכתב לכתובת: החוג לשירותי אנוש, אוניברסיטת חיפה, בניין מדעי הרווחה והבריאות, קומה 2, חדר 229, חיפה 31905.