הברכה לזוכיםהפקולטה למדעי הרווחה והבריאות שמחה לברך את אנו שמחים לברך את הזוכות והזוכים במענקי מחקר במסגרת הקול הקורא הפקולטטי למחקרים יישומיים בנושאים הקשורים למלחמת חרבות ברזל, בתמיכה משותפת של הפקולטה למדעי הרווחה והבריאות ושל מערך חדשנות וקיימות באוניברסיטת חיפה. סכום כל מענק: 5,000 ₪.

ד"ר מאיה וולקן, ביה"ס לטיפול באמצעות אמנויות - תנועת הגוף והנפש ב'סטודיו בטוח' - תנועה משותפת של הורים וילדים כמשאב חוסן בחירום.

ד"ר רינת פניגר-שאל, ביה"ס לטיפול באמצעות אמנויות - ליצנים רפואיים/הומאניטריים בעבודה עם משפחות פליטים ועקורים.

פרופ' מרק גלקופף, החוג לבריאות נפש קהילתית - השפעת מלחמת 7 באוקטובר על כלל האוכלוסייה בישראל. מחקר חתך ואורכי המשווה חרדה, דיכאון ו-PTSD עם גורמי סיכון והגנה.

פרופ' דנה צור ביתן, החוג לבריאות נפש קהילתית - תפקידם המנבא של ביומרקרים דלקתיים וחיסוניים בחוסר תגובה לטיפול במצבי טראומה.

פרופ' טובה באנד- וינטרשטיין, החוג לגרונטולוגיה, בשיתוף: ד"ר גבריאלה ספקטור מרזל, מכללת ספיר, וד"ר פנינה דולברג, המרכז האקדמי רופין - Older Immigrants Displaced from the Gaza Envelope During the War: Resilience and Vulnerability

ד"ר לימור לביא, החוג להפרעות בתקשורת, בשיתוף: ד"ר טלי בר משה, אוניברסיטת בן גוריון, וד"ר ח.אשר אפרתי, חברת  אמפליפון-מדטכניקה אורתופון" דפוסי שימוש במכשירי שמיעה במהלך מלחמת חרבות ברזל.

ד"ר נתנאל גמרא, ביה"ס לעבודה סוציאלית, בשיתוף: ד"ר חיה גרשוני, האוניברסיטה העברית - חוסן וטראומה בקרב ילדים מהחברה החרדית בהשפעת מתקפת הטרור בשביעי באוקטובר: ילדי זק"א כמקרה בוחן.

פרופ' עטרת גבירץ-מידן, ביה"ס לעבודה סוציאלית - להחזיר את האינטימיות אחרי טראומה: תרגולים זוגיים מבוססים על תרפיה ממוקדת גוף.

ד"ר שלי אינגדאו, ביה"ס לעבודה סוציאלית - פיתוח מודל של חוסן קהילתי ותרומתו לחוסן האישי, הקהילתי והמדיני-במלחמת חרבות ברזל.

פרופ' יעל לצר, ביה"ס לעבודה סוציאלית, בשיתוף: ד"ר ליאת שקלרסקי, Hunter College - שחיקת החמלה בקרב מטפלי בריאות הנפש בישראל לאחר מאורעות השביעי באוקטובר.

ד"ר שי שורר וד”ר מיקי וינברג, ביה"ס לעבודה סוציאלית - היחסים בין טראומה ופוסט-טראומה, בדידות ותמיכה חברתית, כפי שהם נתפסים בעיני לוחמות אשר שירתו במלחמת 'חרבות ברזל'.

פרופ' הדס גולדבלט, החוג לסיעוד, בשיתוף: MSW דוקטורנטית רים נאשף - חמודה, MA דוקטורנטית נורה גנאיים - חווית האובדן והשכול של סבים וסבתות בדואים ששכלו את נכדם במלחמת חרבות ברזל - מבט הצטלבותי.

ד"ר מיכל אלבוים-גביזון, החוג לפיזיותרפיה - בחינת ההשפעה של מלחמת "חרבות ברזל" על הטיפול האקוטי בקשישים עם שברי צוואר הירך.

אנו מאחלים לכם ולכן הצלחה בביצוע מחקרים חשובים אילו!

פרופ' ישראל (איסי) דורון, דיקן

פרופ' אפרת שדמי, סגנית דיקן לעינייני מחקר