מחקרה של פרופ’ גלית וינשטיין לגבי צריכה גבוהה של מזון אולטרה-מעובד בגיל המעבר בYNET

שיתוף:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

צריכה גבוהה של מזון אולטרה-מעובד בגיל המעבר מגבירה משמעותית את הסיכון להתפתחות מחלת אלצהיימר בגיל מבוגר יותר. פרופ’ גלית וינשטיין מביה”ס לבריאות הציבור, יחד עם צוות חוקרים וחוקרות מאוניברסיטת בוסטון הובילו מחקר בנושא.
לקריאה בנושא באתר YNET לחצו כאן וב-YNET באנגלית לחצו כאן. 
במחקר שראה אור בכתב-העת המדעי The Journal of Prevention of Alzheimer’s Disease נבחן הקשר האפשרי בין צריכת מזון אולטרה-מעובד לבין הסיכון להתפתחות דמנציה ואלצהיימר. ממצאי המחקר מצביעים כי צריכה מוגברת של מזון אולטרה-מעובד עלולה לפגוע בבריאות המוח ולהגביר את הסיכון למחלה, במיוחד כאשר היא מתרחשת בגיל צעיר יחסית – הרבה לפני הופעת תסמינים קוגניטיביים.

צריכה גבוהה של מזון אולטרה-מעובד בגיל המעבר מגבירה משמעותית את הסיכון להתפתחות מחלת אלצהיימר בגיל מבוגר