מידע כללי על התואר הראשון בהפרעות בתקשורת

לפתוח עולם שלם של תקשורת יעילה ובריאה – בחוג להפרעות תקשורת 

האם ליקויי דיבור יכולים לרמוז על בעיות תקשורת עמוקות יותר? עד כמה צרידות והפרעות קול בילדים משפיעות על התפקוד בעתיד? ואיך התאמה נכונה של אביזרי שמיעה יכולים לשפר דרמטית את איכות החיים?

כל שיחה שאנחנו מנהלים כוללת לא רק את המילים שאנחנו אומרים, אלא, גם את האופן שבו אנחנו אומרים אותן – הטון, המחוות וההבעות. מיומנויות אלו הן אבן היסוד של מערכות היחסים שלנו.

אבל מה קורה כאשר ערוצי התקשורת הללו לא עובדים כמו שצריך?

הפרעות תקשורת הן שם כולל לתחום ענק ודינמי בשירותי הבריאות, שמתעמקות בעומקי האינטראקציה האנושית, זו שמסייעת לנו להעביר תחושות, מחשבות, רגשות.

כאשר התקשורת משובשת – לא משנה אם מלקות באיברי השמיעה או הדיבור, פגיעה מוחית או שהייה על הספקטרום האוטיסטי – נוצר סבל עצום משום שהחברה אינה מבינה את הכוונה, התגובה אינה מפורשת נכון וכתוצאה מתקבעים דפוסי התנהגות ותבניות לקויות שפוגעות משמעותית באיכות החיים.

מה יש כאן בשבילך?

בלימודי תואר ראשון, אנחנו שואפים להטיב ולשנות את תמונת המצב של הסובלים מהפרעות תקשורת. החוג מציע תוכנית לימודים מקיפה הכוללת התמחות בתחומי השפה, הדיבור, התקשורת, שמיעה ולמידה, לצד העשרה במקצועות הבריאות ומדעי החיים, שיטות מחקר והתנסויות קליניות. תוכנית הלימודים מכשירה ומעניקה כלי אבחון יעילים, מיומנויות טיפול מתאימות וחתירה מתמדת לשיקום ושינוי לטובה.

הסבר על מבנה אוזן אנושית