בריאות נפש ומוגבלויות

החוג לבריאות נפש קהילתית הוקם על מנת לענות על הצורך בהכשרת נותני שירותים בתחום בריאות נפש בקהילה. במסגרת תוכנית הלימודים לתואר שני אנו מציעים אפשרות התמקדות ייחודית בחקר סוגיות נפשיות בקרב אוכלוסיות עם מוגבלויות.

הקורסים במוקד זה עוסקים בהבנה ובחקר של האתגרים הנפשיים הרגשיים והחברתיים שעשויים להיות נלווים לחיים עם המוגבלות, מוגבלות פיזית חושית (ראייה ו/או שמיעה, אינטלקטואלית )שכלית) ותקשורתית (אוטיזם) (כולל ריבוי מוגבלויות).

הקורסים מתמקדים בהעצמתן של אוכלוסיות עם מוגבלויות באמצעות פיתוחים טכנולוגיים והנגשה של שירותים קהילתיים ,כולל הנגשה של שירותי בריאות הנפש.

בין הקורסים הנלמדים במוקד זה :

  • התמודדות המשפחה של האדם עם המוגבלות
  • הספקטרום האוטיסטי
  • אנשים עם ריבוי מוגבלויות – מתאוריה לפרקטיקה
  • בריאות נפש מנקודת מבט מגדרית
  • בריאות הנפש במדיה החברתית

אפשרויות תעסוקה לבוגרי החוג במוקד זה :

השתלבות כחוקרים מובילים, מנחים או מדריכים בשירותים קהילתיים המופעלים על-ידי ארגונים ומרכזים לקידום שוויון זכויות ולהעצמה של אנשים עם מוגבלויות כגון:

מרכזים לחיים עצמאיים ,נגישות ישראל, שק”ל -שירותים קהילתיים לאנשים עם צרכים מיוחדים, כוונים -עמותה לקידום צעירים בעלי צרכים מיוחדים בישראל, אלין בית נועם,

המרכז לעיוור בישראל, קרן -רשת מרכזי אבחון ושיקום מקצועי, בית איזי שפירא, אלווין ישראל, איל”ה-ארגון ישראלי לרווחת הנכה, “אחווה” איגוד רב תחומי לאנשים עם מוגבלות ועוד.