מועמדים – תואר ראשון – תשפ”ו
ההרשמה לשנה”ל תשפ”ו תחל ב- 02/02/2025 ותסתיים ב- 31/05/2025
ראש התוכנית: ד”ר אלכס אלטשולר
מרכזת התוכנית: גב’ שחר סמבורסקי
פירוט תנאי הקבלה השונים לבית הספר לעבודה סוציאלית לשנת הלימודים תשפ”ו:
יתקבלו מועמדים העומדים בתנאי הקבלה הכלליים של האוניברסיטה בכפוף לעמידה בריאיון קבלה לפי דרישה:
- ציון משוקלל פסיכומטרי ובגרות (יחס 1:3) 615.
- רמת אנגלית בסיסי ומעלה.
- רמת ידע בעברית (ציון יע”ל 120 ומעלה למי שעברית אינה שפת אמו/ה) – אין קבלה על תנאי.
* מועמדים לבית הספר לעבודה סוציאלית שחתך הקבלה שלהם הוא בין 580-614 יוזמנו לראיון קבלה לפי דרישה.
קבלתם מותנית בעמידה בשאר תנאי הקבלה הנדרשים על ידי בית הספר והאוניברסיטה ועל בסיס מקום פנוי.
לקבלת מחשבון סיכויי קבלה אוניברסיטת חיפה – לחץ כאן
אפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה (או”פ):
מועמדים אשר ילמדו דרך אפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה, צריכים לקבל ממוצע ציונים 90 (לפחות) בארבעת הקורסים : סטטיסטיקה א’, סטטיסטיקה ב’, חשיבה חברתית ומבוא לפסיכולוגיה. מועד אחרון להצגת מסמכי ציון מהאוניברסיטה הפתוחה: 31.08.2025. יש לעמוד גם בדרישות הכניסה של רמת אנגלית בסיסי, רמת יע”ל נדרשת (ציון 120 ומעלה) למי שעברית אינה שפת אימו/ה, וכן ראיון קבלה לפי דרישה (הראיון תקף למועמדים אשר יחלו את לימודי אפיק המעבר מסמסטר ב’ בתשפ”ד ואילך).
המתקבלים באפיק מעבר זה, מתקבלים לשנה א. יש לעקוב אחר הדרישות המפורסמות באתר האוניברסיטה הפתוחה ובהתאם להחלטת המל”ג.
מועמדים בעלי תואר ב”א מתחום דעת אחר:
יתקבלו בתנאי שממוצע ציוניהם הוא 80 ומעלה ויעברו ראיון קבלה לפי דרישה.
מועמדים בעלי שנה אקדמית בודדת מתחום דעת שאינו עבודה סוציאלית ממוסד אקדמי מוכר:
בהיקף של לפחות 20 נקודות זכות וממוצע של 90 ומעלה. יש לעמוד גם בדרישות הכניסה של ראיון קבלה, רמת אנגלית בסיסי ורמת יע”ל נדרשת למי שעברית אינה שפת אימו/ה (ציון 120 ומעלה).
המתקבלים על סמך קריטריון זה מתקבלים לשנה א.
מועמד שהחל לימודי עבודה סוציאלית במוסד אקדמי אחר:
חייב לעמוד בתנאי הקבלה ובראיון קבלה. הקבלה היא לשנה א’. נוהל מעבר ממוסד אקדמי אחר מצוי במזכירות תלמידים.
מועמדים מעל גיל 42:
פטורים מן הבחינה הפסיכומטרית, ונדרשים לעמוד בשאר תנאי הקבלה: בגרות מלאה, עמידה בראיון קבלה, אנגלית רמת בסיסי ומעלה ורמת יע”ל נדרשת ( ציון 120 ומעלה) למי שעברית אינה שפת אימו/ה.
מסלול קבלה מיוחד ללא פסיכומטרי- למשרתי מילואים, חיילים, אנשי זרועות הביטחון ומפונים:
ממוצע בגרויות 102 ומעלה, בגרות באנגלית ברמה של 4 או 5 יחידות לימוד. בכפוף לעמידה בשאר תנאי הקבלה: אנגלית רמת בסיסי, יע”ל בציון 120 ומעלה וראיון קבלה. בכפוף להצגת אישור מילואים. לפרטים נוספים על המסלול, יש לפנות למזכירות תלמידים לכתובת המייל: stirosh@univ.haifa.ac.il.
מסלול מצטייני מכינה:
פירוט בדף המכינה האוניברסיטאית
מסלול מכינת 30+:
פירוט בדף המכינה האוניברסיטאית תחת מסלול לימוד של מכינת 30+
- תשובות קבלה/ דחייה לגבי ראיונות הקבלה יינתנו בסמוך ככל האפשר למועד הריאיון על ידי מחלקת הרשמה ועל בסיס מקום פנוי.
- נימוקים לקבלה/דחייה בראיון אינם מתפרסמים ובית הספר אינו מספק אותם.
- אי הגעה לראיון הקבלה ללא הודעה וללא סיבה מוצדקת לא תאפשר הזדמנות לראיון נוסף.
- במקרה של דחייה בראיון קבלה קבוצתי על-ידי הוועדה הבית-ספרית, לא תתקבל/יתקבל הסטודנט/ ית באותה השנה גם אם שיפר/ה את ציוני הפסיכומטרי ו/או הבגרות ברמה הנדרשת על-ידי בית-הספר, אך יוכל להתמיין שוב בעתיד.
- מועמדים הניגשים לבחינה הפסיכומטרית יעשו כן לא יאוחר ממועד אפריל 2025.
- בית הספר שומר מקום למתקבלים עד ה- 15.7.2025. מועמד/ת שלא ישלם/תשלם את המקדמה עד ולא יאוחר מתאריך זה, לא יישמר עבורו/ה מקום. במקרים חריגים – יש לפנות למזכירות החוג בצורה מסודרת במייל stirosh@univ.haifa.ac.il.
- המועד האחרון להרשמה – 31.5.2025
- מועד אחרון להגשת תעודות וציונים – 2.6.2025, למעט:
תלמידי המכינה האוניברסיטאית של אוניברסיטת חיפה, שלגביהם המועד האחרון הוא 31.8.2025 (תלמידים המבקשים לעשות השלמות בגרות במקצועות בודדים במסגרת המכינה האוניברסיטאית, אינם מוגדרים כתלמידי מכינה, ולגביהם תקף מועד אחרון להגשת תעודות וציונים 2.6.2025);
מועמדים מאפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה – מועד אחרון למסירת ציונים 31.8.2025; מועמדים לאחר שנה אקדמית בודדת מתחום דעת שאינו עבודה סוציאלית מועד אחרון למסירת ציונים 31.8.2025.
- מועמדים לקבלה מיוחדת ו/או כאלה שלמדו עבודה סוציאלית בבתי ספר בארץ או בחו”ל חייבים לבוא להתייעצות עם יו”ר ועדת הקבלה של בית הספר טרם הרשמתם לאוניברסיטה. פגישה עם יו”ר ועדת הקבלה ניתן לתאם מול מרכזת התואר הראשון.
המועד האחרון לפנייה לקבלה מיוחדת הוא 10.5.2025.
- ועדת הקבלה של בית הספר, רשאית לדרוש ממועמדים לקבלה מיוחדת נתונים נוספים.
גם אם מועמד נמצא מתאים מבחינת ועדת הקבלה הבית ספרית, עליו לעמוד גם באישור ועדת קבלה אוניברסיטאית ועמידה בתנאי הקבלה שלה.
העדפה מתקנת
בהמשך לקידום ערכי שילוב של אנשים עם מוגבלות בקהילה וזכותם לסיוע מהחברה בכך, נוהגת הפקולטה מדיניות העדפה מתקנת לגבי אנשים עם מוגבלות פיזית, חושית או פסיכיאטרית. לפיכך, מועמדים המתאימים להגדרה של אנשים עם מוגבלות פיזית, חושית או פסיכיאטרית, שאינם עומדים בתנאי הקבלה הפורמאליים של החוג אליו הגישו מועמדותם, אך עומדים בתנאי המינימום הכלל אוניברסיטאיים לקבלה, יהיו זכאים לפנות בכתב לוועדת הקבלה החוגית ולפרט את נימוקיהם לבקשתם.
הוועדה תבחן כל בקשה לגופה ותהיה רשאית לקבל מידע נוסף מהמועמד/ת, לערוך ראיונות אישיים או קבוצתיים. לאחר בחינת מכלול המידע הקשור למועמד/ת, יכולתו/ה ומוגבלותו/ה, תחליט הוועדה אם לקבלו/ה עם או ללא תנאי או לדחות את הבקשה. הוועדה תודיע על החלטתה בכתב למועמד/ת. שיעור המועמדים שהוועדה מוסמכת להחליט על קבלתם לא יעלה בכל מקרה על 5% מכלל הסטודנטים שהתקבלו לחוג באותה שנה. כמו כן, החלטה זו אינה מתייחסת למועמדים עם מוגבלות העומדים בתנאי הקבלה הפורמאליים של החוג אליו נרשמו.
הליך הרשמה והגשת מסמכי מועמדות
שלב ראשון: רישום לתוכנית התואר ראשון –
את ההרשמה לתוכנית ניתן לבצע באתר אוניברסיטת חיפה, החל מתאריך 02.02.2025 ועד 31.05.25.
במסך ההרשמה יש לבחור: עבודה סוציאלית -> בי”ס לעבודה סוציאלית תואר ראשון חד חוגי -> שנה ראשונה -> אוניברסיטת חיפה.
נא לא להעלות לאתר ההרשמה שום מסמך שאינו קשור למסמכי השכלה. את המסמכים הנדרשים, כגון קורות חיים, יש להעלות רק בשלב הבא.
שלב שני: הגשת מסמכים–
את מסמכי המועמדות הנדרשים לוועדת הקבלה יש להגיש לאחר ביצוע הרשמה לתכנית ולא יאוחר מ- 31.05.25.
הגשת המסמכים הינה באמצעות מערכת מקוונת. יש לקרוא ולפעול על-פי ההנחיות בקובץ המצורף:
הנחיות להגשה וקישור למערכת להעלאת מסמכים
המסמכים המבוקשים:
קורות חיים – יש להקפיד לציין שנים ותפקיד במקומות עבודה, מקומות התנדבות באם ישנם והשתלמויות מקצועיות, בפורמט PDF. מצורף קובץ עם דוגמה לפורמט קורות חיים שניתן לעבוד לפיו.
העתקי מסמכים המעידים על השכלה אקדמית, במידה ויש – גיליונות ציונים, אישורי זכאות / תעודות בוגר/מוסמך.
לפחות המלצה אחת – ממעסיק נוכחי/ קודם במקום העבודה/ההתנדבות/הפעילות החברתית, שירות צבאי או לאומי, או מדריך בתנועת נוער במידה ויש בפורמט PDF. ניתן להעלות 2 המלצות לכל היותר.
מכתב אישי – המספר על עצמך ועל רצונך ללמוד עבודה סוציאלית והתאמתך לדעתך ללימודים.
הייעוד של בית הספר הוא להכשיר בוגרים אשר יהיו המנהיגים לעתיד של מקצוע העבודה הסוציאלית, פעילים למען צדק חברתי ומחויבים לשינוי חברתי ואשר בו זמנית מצוידים בידע, במיומנות ובכלים מקצועיים ברמה גבוהה, כדי לסייע ולקדם פרטים, משפחות, קבוצות וקהילות.
מטרות תכנית היא לאפשר לתלמידים לקבל הכשרת יסוד לעבודה במגוון תחומי העבודה הסוציאלית, על-ידי :
– הקניית ידע בסיסי להבנת המבנה והדינאמיקה של מערכות רווחה חברתיות.
– הקניית יסודות תיאורטיים להבנת התנהגויות בהיבט הפסיכולוגי, החברתי והתרבותי
– הקניית מיומנויות בשיטות התערבות, בפרט בקבוצה ובקהילה
– פיתוח יכולת זיהוי דילמות ערכיות ואתיות הכרוכות בהתערבות מקצועית
– הקניית הבנה בשיטות מחקר במדע החברה, פיתוח חשיבה ביקורתית לגבי המציאות החברתית
אפשרויות תעסוקה
הבוגרים שלנו מועסקים במגוון רחב של שירותים וארגונים של רווחה, בריאות, שיקום, בארגונים ממשלתיים-ציבוריים, ארגוני המגזר השלישי וארגונים פרטיים, בתחומי פעילות נרחבים. לדוגמא: מחלקות לשירותים חברתיים, מרפאות בריאות הנפש, מרכזי שיקום, פנימיות, בתי ספר, מרכזי יום לזקנים, בתי אבות, המוסד לביטוח לאומי, משרד הביטחון, צבא, מפעלים וארגונים עסקיים, ועמותות שונות.
מבנה הלימודים
בשנה א’ נלמדים יסודות מקצוע העבודה הסוציאלית וקורסים בסיסיים במדעי החברה וההתנהגות. בנוסף לכך, הסטודנטים משולבים בלימודי שדה: בסמסטר א’ יתקיימו סיורים תצפיות וימי למידה ובסמסטר השני בסוכנויות רווחה בעשיה ישירה מול לקוחות השירות (בהיקף של 5 שעות שבועיות).
בשנה ב’ מוקנה הידע הבסיסי, התיאורטי והמעשי הנחוץ להתערבות בתחום העבודה הפרטנית, הקבוצתית והקהילתית.
בשנה ג’ מתמקדים התלמידים בלימודיהם התיאורטיים והמעשיים באחת, או בשילוב שייקבע על-ידי בית הספר, במערכות השירותים החברתיים, כגון:
– רווחת המשפחה – כולל שירותים לילדים, לנוער, למבוגרים ולזקנים.
– עבריינות והתמכרויות – כולל שירותים כמו בתי סוהר, יחידות לטיפול במכורים נוער במצוקה ושירותי מבחן.
– בריאות חברתית – כולל שירותים כמו מרפאות קופות חולים, בתי חולים כלליים ופסיכיאטריים, מרכזי שיקום ועוד.
– ארגון וקהילה – כולל שירותים כמו מרכזים קהילתיים, יחידות לעבודה קהילתית ומתנ”סים.
לימודי שדה
על התלמידים לעבור הכשרה בלימודי שדה, בה הם לומדים את תהליכי ההתערבות והעזרה לפרט, לקבוצה ולקהילה, בהדרכת מדריכים מיומנים.
לימודי השדה מתקיימים בסוכנויות שונות הנותנות שירותי עבודה סוציאלית במרחב הציבורי ואשר נבחרו על-ידי בית-הספר לשמש להדרכת סטודנטים, כגון: מחלקות לשירותים חברתיים, בתי חולים, מוסדות לילדים, נוער וזקנים, מרפאות לבריאות נפש, עמותות שיקום וכד בתי סוהר, ועוד.
ההתנסות המקצועית של הסטודנטים מתפרשת על פני שלוש שנות לימוד.
לימודי שדה בשנה א’ – מאפשרים לסטודנטים התנסות ותובנה בקשר עם אנשים במצוקה ומפתחים מיומנויות מקצועיות כדי לייצר תהליך הדרגתי של מפגש עם המקצוע. כל זאת, תוך פתוח הבנה ביקורתית כלפי ההקשר הרחב של בעיות חברתיות ברמת המאקרו ומאפייני הקשר ברמת המיקרו.
הסטודנט מקבל ליווי מהעובד הסוציאלי, הדרכה בקבוצה וסיורים לימודיים להעשרה. הלמידה מורכבת מהדגשים קוגניטיביים העוסקים בתרגומו של הידע תיאורטי בטיפול בקורסים עיוניים באקדמיה. לימודי השדה מתקיימים כ- 5 שעות שבועיות. סמסטר א’ כולל תצפיות, ימי למידה וסדנאות אחת לשבועיים, ובסמסטר ב’ התנסות אחת לשבוע בשירותים חברתיים שונים.
לימודי שדה בשנה ב’ – מתקיימים במחלקות לשירותים חברתיים. בשנה זו יש העמקה של ההיכרות עם בעיות חברתיות ועם ההבנה כי הפונה הוא חלק ממערכת משפחתית וקהילתית, והוא גם חלק מריבוי מערכות השתייכות פורמאליות ובלתי פורמאליות המשפיעות עליו ומושפעות ממנו. הסטודנטים מתנסים בטיפול ישיר ובמשימה קהילתית בהתאם לצורכי הסוכנות. בנוסף לכך, הם מעורבים בישיבות צוות. לימודי שדה מתבצעים במשך יומיים עד שלושה, מדי שבוע.
לימודי שדה שנה ג’, מתקיימים בסוכנויות המספקות שירותים לאוכלוסיות מצוקה ספציפיות, בתחומים שונים: ילד ונוער, זקנה, שיקום, תקון, התמכרויות, בריאות כללית, בריאות נפש, אלימות במשפחה וקהילה. הסטודנטים מתנסים בשתיים מתוך שלוש המתודות: פרטנית, קבוצתית וקהילתית. הסטודנטים בשנה זו מטפלים בטיפול ישיר בכ8- פונים, משימה קהילתית או הפעלת קבוצה. לימודי שדה מתבצעים במשך יומיים עד שלושה, מדי שבוע.
לאורך כל השנים, מקבלים הסטודנטים הדרכה פרטנית והדרכה קבוצתית.
כמו כן, מתקיימים ימי עיון לסטודנטים בכל שנות הלימוד בנושאים כגון: זכויות חברתיות, ילדים בסיכון ועוד.
במהלך שנות הלימודים ב’ וג’, במספר שירותים בהם יערכו לימודי שדה, יחויבו לקבל חיסונים בהתאם לנוהל השירות והוראות משרד הבריאות.
הוצאות הנסיעה ללימודי שדה ועלות החיסונים במידת הצורך חלות על הסטודנט.
הכרה בלימודים קודמים
סטודנטים המבקשים פטור מקורסים על סמך לימודים קודמים, מתבקשים לפעול לפי ההנחיות הבאות ולאחר תשלום המקדמה:
יש למלא טופס בקשה להכרה בלימודים קודמים, בצרוף המסמכים המעידים על הלימודים הקודמים (גיליון ציונים רשמי, סילבוס ורשימה ביבליוגרפית) כפי שנדרש בטופס.
יש להעביר את כל המסמכים הנדרשים סרוקים כקובץ אחד (בסריקה – דף טופס הבקשה ראשון לאחריו גיליון הציונים והסילבוסים לפי המספר הסידורי של הבקשה) בדוא”ל אל גב’ שחר סמבורסקי תירוש במייל stirosh@univ.haifa.ac.il.
המועד האחרון להגשת בקשות הינו 20.10.2024 – שבוע לפני תחילת הלימודים ולא יאוחר מכך! לא יתקבלו בקשות לאחר תאריך זה.
- תשובה תינתן בכתב בדואר אלקטרוני.
- סטודנט רשאי להגיש קורסים להכרות רק בשנה הראשונה ללימודים.
- סטודנט שבנה מערכת ולאחר מכן הגיש בקשה, ובקשתו אושרה, יבטל את הקורסים אליהם נרשם ובגינם גם קיבל הכרה.
- סטודנטים הפונים בבקשה להכרה בלימודים קודמים לאחר תואר ראשון, יוכרו להם לא יותר מ- 12 נקודות זכות.
- קורסים שנלמדו באוניברסיטת חיפה או במוסד אקדמי אחר המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה, יוזנו ללא ציון ולא ישוקללו בציון הסופי של התואר.
- למתקבלים עם לימודים קודמים, ישלח אישור בכתב על ידי ראש תוכנית ב”א, המאשר פטור מקורסים מקבילים. רק אישור בכתב החתום על ידי ראש תוכנית ב”א מחייב את בית-הספר
- פירוט האופן בו מועברות נקודות הזכות מופיעה בחוברת ההנחיות לקראת הרשמה המתפרסמת במהלך חודש אוגוסט באתר בית הספר.
- בסמכות וועדת הקבלה החוגית להעניק פטור מקורסים שנלמדו באוניברסיטת חיפה או במוסד אקדמי אחר המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה ובלבד שתאריך סיום הקורס הנלמד הוא עד 7 שנים מיום תחילת הלימודים.
- בסמכות בית הספר לא להכיר בלימודים קודמים.
- הכרה בלימודים קודמים אינה פוטרת באופן אוטומטי משכר לימוד.
לגעת בע"ס - חוויות של סטודנטים ובוגרים
מדוע ללמוד עבודה סוציאלית באוניברסיטת חיפה?
- התנסות מקצועית החל מהשנה הראשונה
- יחס אישי ותומך
- מעורבות בפרויקטים למען החברה
- העשרה באמצעות סיורים מקצועיים
- בוגרי בית הספר בתפקידי מפתח, בתחום המקצועי, בתפקידי ניהול ובאקדמיה
- התנסות בקשרים בין לאומיים
- שילוב ניו מדיה בעבודה סוציאלית
מרכזת תואר ראשון – גב’ שחר סמבורסקי
פרטי התקשרות:
stirosh@univ.haifa.ac.il
04-8249543
חדר 619, קומה 6, בניין הפקולטה למדעי הרווחה והבריאות