התנסות בשטח – החוג לשירותי אנוש
מידע כללי על תכניות ההתנסות בשטח בחוג: החוג מציע שלוש תכניות התנסות בשטח שהן במתכונת שנתית (לאורך שני סמסטרים) בהיקפים שונים של 8 נק’, 6 נק’, או 4 נק’. ההשתתפות במסלול אינה חובה אלא היא חלק מקורסי הבחירה – וניתן להשתתף רק באחד מהמסלולים. מסלולים 1-2 המתוארים למטה פתוחים לתלמידי שנה ב’ או ג’ (כלומר רק למסיימי שנה א’) אך במסלול 3 ניתן להשתתף כבר בשנה א’. מודגש כי הקבלה למסלולי ההתנסות אינה מובטחת ותלויה בתהליך מיון במהלך הקיץ, בשיקולי החוג, ובהסכמת הארגונים בהם ניתן לשבץ את התלמידים. למטה מופיע מידע בסיסי לגבי כל מסלול, ואחריו מידע נוסף לגבי תהליכי קבלה והרשמה. בהמשך תוכלו לקרוא עלונים ו/או לצפות בסרטונים עם יותר מידע על התכנים והתוכן של כל מסלול ועל חוויות המשתתפים, פרטי קשר עם רכז/ת המסלול אשר אליהם יש לפנות למידע נוסף, ועוד. מומלץ לתלמידים לתכנן מראש את ההשתתפות בהתנסות כחלק מחשיבה ארוכת-טווח על מבנה תכנית הלימודים בשנים ב’ וג’, כדי לוודא כי יש לכם מספיק נקודות זכות פנויות להשתתף בהתנסות. לכן החוג מציע התנסויות בהיקפים שונים שיתאימו למערכות הלימוד שלכם.
- מסלול 1: התנסות מודרכת בארגונים (8 נקודות זכות, שנים ב’ או ג’), לחץ כאן
- מסלול 2: הובלה וניהול פרוייקט במסגרת ארגון יזמים צעירים (6 נקודות זכות, שנים ב’ או ג’), לחץ כאן
- מסלול 3: התנסות התנדבותית בעמותות ופרויקטים חברתיים (4 נקודות זכות, לתלמידי כל השנים), לחץ כאן
מידע נוסף לגבי תהליכי קבלה והרשמה למסלולי התנסות:
א. ניתן להשתתף בפועל רק ב*אחד* משלושת המסלולים. למשל אם תבחרו להתנדב במסלול 3 תמורת 4 נ”ז, לא תוכלו בנוסף גם להשתתף באחד מהמסלולים האחרים, ולהיפך. מידע על אפשרויות ההתנסות בשנת לימודים מסוימת, במיוחד לגבי מסלולים 1-2, מופץ לקראת פתיחת תהליכי ההרשמה לשנת הלימודים (בקיץ).
ב. צריך לתכנן מראש לקיחת קורסי בחירה: ההשתתפות במסלול התנסות, בין אם בהיקף של 4 נ”ז או 8 נ”ז, נחשבת כחלק מקורסי הבחירה שיש ללמוד בחוג. היא אינה קשורה לקורסי “דרך הרוח”, או לקורס שתוכלו לקחת בחוג אחר. כלומר, מותר לבקש להתקבל למסלול התנסות בנוסף ללקיחת קורסי בחירה אחרים – מה שחשוב הוא להשלים נקודות בחירה (בין אם בתכנית ההתנסות או בקורסים אחרים) עד למספר הנקודות הנדרש לקבלת תואר בחוג (60 נקודות מתוך 120 במסלול דו-חוגי, אם כי החוג מאפשר סיום גם עם 58 או 62 נקודות, תלוי באיזה חוג רשם התלמיד את קורסי “דרך הרוח”). מידע נוסף יופיע בהוראות הרישום לשנת הלימודים.
ג. לכל המסלולים יש תהליכי מיון וקבלה. השתתפות בתכנית ההתנסות אינה חובה אלא היא תלויה ברצונכם – ובקבלה למסלול. לא ניתן להירשם למסלולים אלו בעצמכם – רק אחרי שתעברו ראיון ע”י רכזת המסלול ותתקבלו, או תקבלו אישור מהעמותה/פרוייקט (במסלול 3), מזכירות החוג תרשום אתכם. בנוסף, השיבוץ בשטח במסלולים 1-2 תלוי בהסכמת הארגון, ויתכן שתתבקשו לעבור ראיון או תהליך מיון נוסף שם.
ד. לגבי הרשמה למסלול – מה קורה אם לא מתקבלים? אם הגיע מועד ההרשמה לשנה הבאה (לרוב בתחילת ספטמבר) אך עוד לא קיבלתם הודעה על הסטאטוס שלכם לגבי מסלול התנסות אליו פניתם להתקבל, הירשמו כרגיל לקורסי בחירה כדי שתהיה לכם תכנית לימודים ראשונית. אם וכאשר תתקבלו למסלול התנסות, רכז המסלול יודיע למזכירות החוג כי התקבלתם, ואז תפנו למזכירות כדי שתבטל לכם את ההרשמה לקורסים שאתם צריכים להוריד, ובמקום זה תרשום אתכם להתנסות.