הכשרה מעשית בתחום השיקום בחוג לבריאות נפש קהילתית
מטרתה של ההכשרה המעשית להרחיב, להעמיק ולהעשיר את יכולתם של הסטודנטים להיות אנשי מקצוע מכווני שיקום והחלמה ולאפשר יצירת אינטגרציה בין החומר התיאורטי והמחקרי הנלמד באקדמיה לבין הפרקטיקה בשטח. ההכשרה המעשית מבוצעת במסגרות שיקום מגוונות שנבחרו בקפידה ברחבי הארץ.
הכשרה במסגרת קורס “מיומנויות בניית קשר ותקשורת”
במהלך שנת הלימודים הראשונה, כחלק מקורס מיומנויות קשר ותקשורת, מלווים הסטודנטים במהלך סמסטר ב’, מתמודד באחת ממסגרות השיקום, בהיקף של שעתיים שבועיות, יחד עם הדרכה קבוצתית הניתנת במהלך השיעור באוניברסיטה.
הכשרה במסגרת סמינריון “קידום יוזמות בבריאות הנפש במגזר הערבית”
קידום יוזמות בבריאות הנפש במגזר הערבי – סמינריון המתקיים בשפה הערבית וחוקר את נושא בריאות הנפש במגזר. הקורס מחייב את הלומדים בו לקיים התערבות קהילתית בשטח שמטרתה קידום הנושא.
הכשרה במסגרת קורסים יישומיים של התערבויות- “ניהול מחלה והחלמה” (IMR) כהתערבות המבוססת על ראיות בשיקום בבריאות הנפש:
IMR הינה התערבות שיקומית מבוססת ראיות ומקדמת החלמה- המיושמת בשנים האחרונות בארץ ובעולם. מטרותיה המרכזיות הן לעזור לאנשים המתמודדים עם מחלה נפשית להשיג מידע ולפתח מיומנויות המסייעות להם לצמצם את השפעות סימפטומים המחלה על חייהם, וכן להתקדם בתהליך ההחלמה האישי תוך הצגת וקידום יעדים אישיים משמעותיים עבורם.
הקורס היישומי מתקיים בסמסטר ב’ ומיועד לסטודנטים שנה א’ עם ניסיון בתחום השיקום ומסיימי שנה א’ ותקינים מבחינה אקדמית אשר השלימו בהצלחה את הקורס המתוקשב בסמסטר א’.
על המעוניינים להתחייב להשתתף במפגש שיתקיים בחופשת הסמסטר כפי שמצוין בסילבוס הקורס וכן לקבל את האחריות ליישם את ההתערבות עם תחילת הסמסטר ב (זאת אומרת שיש להתארגן מראש).
על המעוניינים: לשלוח באמצעות המייל למזכירות החוג, עד 15 ינואר 2025 , את טופס הגשת המועמדות (מלא וחתום) ניתן למצוא את הטופס באתר החוג, תחת “טפסים ונהלים”.
כמו כן יש להעביר מכתב המלצה של מנהל/ת השירות.
טופס התחייבות ממנהל/ת השירות לגבי: א’. קיום הקבוצה במסגרת ו – ב’. שכפול חוברות התערבות עבור כל המשתתפים
הסטודנטים ידרשו למלא שאלון מועמדות לקורס ולצרף התחייבות ממקום עבודתם (טופס נמצא באתר החוג).