מסלול ישיר לדוקטורט בחוג ריפוי בעיסוק

מסלול לימודים זה מיועד לתלמידים מצטיינים, בעלי תואר בוגר בציון של 90 לפחות, שהתקבלו לתוכנית המוסמך במסלול תזה וברצונם להמשיך ברצף לקראת לימודי דוקטורט ושהחוג רואה בהם מועמדים ללימודי תואר שלישי.

המעוניינים במסלול הישיר לדוקטורט יפנו את בקשתם העקרונית לא יאוחר מסוף סמסטר א' של שנת הלימודים הראשונה בלימודי המוסמך  ליו"ר הוועדה החוגית ללימודי תואר שלישי לכתובת המייל This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

הפניה העקרונית תכלול:

1.הסכמה עקרונית בכתב של מנחה מסגל החוג להנחות את המועמד במסגרת לימודיו במסלול הישיר לדוקטורט

2. גיליון ציונים מלא של התואר הראשון

3. שתי המלצות, האחת לפחות מאיש סגל אקדמי.

ההחלטה הסופית לגביי קבלה לתוכנית נתונה להחלטת יו"ר הוועדה החוגית ללימודי תואר שלישי.

ההחלטה תתקבל על בסיס דיווח המנחה מתהליך ההנחיה וההישגים של המועמד במהלך השנה הראשונה ללימודים בתכנית המוסמך,כמו גם השלמת המסמכים הדרושים לצורך הצגת המועמדות הסופית למסלול (הצהרת הכוונות, קורות חיים והמלצה אקדמית נוספת).

תשובה סופית לקבלה למסלול הישיר תתקבל בסוף השנה הראשונה ללימודים בתוכנית המוסמך ובלבד שהסטודנט השלים במהלך שנה א' קורסים בציון מספרי בהיקף של 13 שש"ס לפחות .

מבנה הלימודים במסלול הישיר לדוקטורט

א.השלמת קורסים בציון מספרי בהיקף של 26 שש"ס לפחות ברמת מ"א (כולל שתי עבודות סמנריוניות אשר זכו לציון 90 כל אחת), וסיומם בציון משוקלל של 90 לפחות (בסה"כ שנה א'+ב'). במסגרת שנה ב' של לימודי המוסמך, יידרשו הסטודנטים להשלים את סמינר הדוקטורט בנוסף להשלמת קורסי המוסמך.

ב. הגשת הצעת מחקר לתואר שלישי לא יאוחר מתחילת הסמסטר הרביעי ללימודים כולל שנה א' של לימודי המסמך.
ג. משך הלימודים למטלות אלו הוא שנתיים.
ד. עם אישור הצעת המחקר לדוקטורט, ועמידה בכל חובות הלימודים כמפורט לעיל, יעבור התלמיד למעמד של תלמיד דוקטורט שלב ב', במסגרתו יבצע את המחקר, ישלים קורסי הדוקטורט ויכתוב את עבודת הדוקטורט.
ה. משך הלימודים לכתיבת עבודת הדוקטורט הוא שלוש שנים מרגע שאושרה הצעת המחקר וסיום הקורסים.

תלמיד במסלול הישיר לדוקטורט יקבל תעודת מוסמך האוניברסיטה במסגרת המסלול הישיר  עם אישור הצעת המחקר לדוקטורט, ועמידה בחובות הלימוד של המסלול הישיר לדוקטורט כמפורט לעיל.

תלמיד המעוניין להפסיק את לימודיו במסלול הישיר לדוקטורט ולהשלים את לימודי המוסמך, יהא רשאי לעשות זאת ובלבד שזכאותו לתואר שני במסלול הישיר טרם אושרה. במקרה זה על התלמיד יהיה להשלים את מכסת הלימודים ושאר החובות הנדרשים לקבלת התואר השני במסלול א' או במסלול ב', לפי העניין.

במקרה של אי השלמת חובות המסלול הישיר לדוקטורט תוך שנתיים (השלמת 26 שש"ס לפחות, כולל הגשת שתי עבודות סמינריוניות) ואי-אישור הצעת המחקר לדוקטורט, יועבר התלמיד למסלול לימודים רגיל לתואר שני. לא תאושר הארכת לימודים לתלמידי המסלול הישיר לדוקטורט בשלב לימודי התואר השני.