תחילת דף אינטרנט, לחץ אנטר כדי לעבור לאזור תוכן מרכזי
לשיחה עם יועץ לימודים 1-800-300-032
תפריט ראשי של האתר

דבר דיקן

Faisal Azaiza

ברוכים הבאים לאתר הפקולטה למדעי הרווחה והבריאות

דבר הדיקן

הפקולטה ללימודי רווחה ובריאות אושרה להקמה על ידי מוסדות האוניברסיטה והמועצה להשכלה גבוהה בשנת תשנ"ו.  

בשנת תשס"ז שונה שמה של הפקולטה ל"פקולטה למדעי הרווחה והבריאות".  

הפקולטה מונה 10 חוגים ובתי ספר, המהווים מסגרת לימודית אקדמית לשורת מקצועות הרווחה והבריאות:

בית הספר לבריאות הציבור, החוג לבריאות נפש קהילתית, החוג לגרונטולוגיה-מדעי הזיקנה, החוג להפרעות בתקשורת, בית הספר לטיפול באמצעות אמנויות, החוג לסיעודבית הספר לעבודה סוציאלית, החוג לפיזיותרפיה, החוג לריפוי בעיסוק והחוג לשירותי אנוש.

בנוסף פועלים בפקולטה שתי יחידות: היחידה ללימודי המשך והמרכז הקליני הבין תחומי.

הפקולטה למדעי הרווחה והבריאות הינה פקולטה ייחודית גם בזכות היותה מכשירה את תלמידיה, במרבית החוגים ובתי הספר, למקצוע אותו הם מבקשים לרכוש.

בחלק מן החוגים ובתי הספר ההכשרה המעשית היא חלק בלתי נפרד מתכנית הלימודים כבר מן השנה הראשונה. הפקולטה מציידת את בוגריה ומוסמכיה בפרופסיה, ארגז כלים מקצועי וניהולי, שאיתו הם

יוצאים לעולם העבודה ובכלל זה למרחב הטיפולי, המחייב מקצועיות חסרת פשרות ונתינת מענה לצרכים אנושיים. 

הפקולטה רואה חשיבות רבה במיצוב מעמדה כפקולטה המובילה בין מקבילותיה באקדמיה הישראלית בתחומי ההוראה והמחקר בעיקר בזכות חברי סגל אקדמי מצויינים, הנמנים על שורותיה, אשר מגיעים להישגים מרשימים ומעורבים בפרויקטים רבים בקהילה המדעית הארצית והבינלאומית.

 הפקולטה חרטה על דגלה מצויינות מדעית ואקדמית אשר באה לידי ביטוי בשיטות הוראה חדשניות, הפעלת מעבדות מתקדמות, פיתוח האוריינטציה הבינלאומית וקידום תחום טכנולוגיות רווחה ובריאות כמו גם עשייה חברתית וקביעת מדיניות ארצית בתחומי הרווחה והבריאות.

הפקולטה נמצאת בתנופת עשייה וחבריה שוקדים על גיבוש תכניות לימודים ייחודיות אשר בחלקן אושרו להפעלה וחלקן, אני מקווה, תגובשנה ותאושרנה על ידי מל"ג בעתיד הקרוב. 

בשנת הלימודים תש"פ לומדים בפקולטה 3,805 סטודנטים, מהם 1,579 סטודנטים חדשים.

לכם, הסטודנטים הלומדים בפקולטה, אני מאחל כי תמצאו בה בית לשאול שאלות ולמצוא תשובות באמצעות הכלים והידע שתרכשו מטובי המרצים והחוקרים בארץ אשר מלווים וילוו אתכם בתהליכי הלמידה.

תהליך הלימוד מלווה לא אחת בקשיים ובסימני שאלה באשר למהות הדרך. אל תחששו בראותכם מהמורות או הרים גבוהים בדרך. זכרו שכדי להזיז הר ממקומו עליכם להתחיל עם האבנים הקטנות ביותר. 

דלתי פתוחה בפניכם בכל שאלה ועניין בו תרצו להוועץ.

 

אני מאחל לכם שנת לימודים פורייה, מהנה ומוצלחת! 

 בברכה, 

פרופ' פייסל עזאיזה

דיקן הפקולטה למדעי הרווחה והבריאות