acc ot

בשנה האחרונה הושלם מחקר שהתנהל במימון משרד החינוך, בראשות חוקרות בחוג לרפוי בעיסוק בפקולטה למדעי רווחה ובריאות באוניברסיטת חיפה: דר' נעמי שרויאר ופרופ' בתיה אנגל-יגר; תלמידת מוסמך בשם ליליאן טאטור ח'טיב, והמרפאים בעיסוק שרה דינרמן ואמיר קביליו.

המחקר שהוצג בפני קובעי מדיניות במשרד החינוך, הראה קשר בין השתתפות של תלמידים עם מוגבלות פיזית מורכבת ובין נגישות סביבת בית-ספרם. כחלק מתוצרי המחקר, חובר סקר נגישות לבדיקה מקצועית של נגישות פרטנית של בית- הספר, עבור תלמידים עם צרכים מגוונים; בנוסף, הוצאה לאור חוברת להעלאת המודעות לנושא הנגישות בקרב צוותי בית-הספר, בלווי דוגמאות ושאלות.

קישורית לחוברת.

במקביל לתהליך המתואר, שנמשך כשלוש שנים, מוביל הפיקוח על החינוך המיוחד, בראשות שולמית כהן וד"ר יונת יבזורי, תכנית ארצית להעלאת המודעות ועמידה בתקנות הנגישות, הכשרה של צוות רכזי נגישות ותכנית הצטיידות. במסגרת זו מתנהלות השתלמויות בנושא זה ברחבי הארץ.

אני מברכת על התנופה, שהיא עוד דוגמא בעיניי לתרומה האפשרית בעשייה משותפת; כמו גם ליופי ולעוצמה של מקצוע הרפוי בעיסוק, בדרך לשינוי חברתי.

יישר כוח לכל העוסקים והעוסקות בשיפור ההתאמה בין התלמידים – העיסוקים שלהם – בסביבתם.

דר' נעמי שרויאר

ראשת החוג לרפוי בעיסוק