כנס בינלאומי בנושא אחריות חברתית באקדמיה

הפקולטה למדעי הרווחה והבריאות ערכה השבוע כנס בינלאומי רב משתתפים בנושא אחריות חברתית באקדמיה, בו השתתפו נציגים מ-16 אוניברסיטאות מובילות בעולם, ביניהם קיימברידג', טאפטס, מנצ'סטר, סנט לואיס, קיוטו ועוד. הכנס נערך במעמד יו"ר ות"ת פרופ' יפה זילברשץ, פרופ' יולי תמיר וזוכי פרס ישראל בתעשייה לשנת 2018 - יהודה ויהודית ברוניצקי. נשיא האוניברסיטה פרופ' רון רובין בירך את המשתתפים ואמר "קיום הועידה היוקרתית אצלנו מעיד על ההכרה הבינלאומית בהיותה של אוניברסיטת חיפה כשחקן מרכזי בעיצוב סדר יום אקדמי-חברתי-כלכלי". רקטור האוניברסיטה פרופ' גוסטבו מש אמר כי "התפקיד שלנו, כאוניברסיטאות, להגות רעיונות טובים יותר על מנת להתגבר על אתגרים חברתיים בעולם, להעצים קבוצות מוחלשות ולסייע לממשל לעצב מדיניות חברתית". פרופ' פייסל עזאיזה, דיקן הפקולטה למדעי הרווחה והבריאות הנמנה על מארגני הכנס, סיפר כי "המטרה המרכזית של הועידה היוקרתית הזאת היא לעודד אוניברסיטאות בעולם כולו להיות מקור של פתרונות לבעיות קריטיות - כלכליות, חברתיות וסביבתיות במערב ובכלל".