מגזין "לאשה" פנה לחוקרים ומומחים לאושר

ד"ר קרן אור-חןמגזין "לאשה" פנה לחוקרים ומומחים לאושר ושאל כיצד הם מיישמים את התיאוריות שהם מכירים כדי להיות מאושרים. ד"ר קרן אור-חן, מומחית לקבלת החלטות ותורת המשחקים מבית הספר לעבודה סוציאלית, סיפרה כי היא כותבת מכתב תודה כל בוקר. "במרכז לפסיכולוגיה חיובית שהקמתי, שמתי רגש על יישום כלים פרקטיים בתחום קבלת ההחלטות ברוח הפסיכולוגיה החיובית. הכלי שאני משתמשת בו כל יום נקרא ׳מכתב הכרת תודה', בעקבות מחקרו של מרטין סליגמן, אבי הפסיכולוגיה החיובית. אני כותבת בכל בוקר מכתב שיש בו הכרת תורה על הברים ממש קונקרטיים שקרו לי ביום הקודם. זאת לא קלישאה, אני באמת מאמינה בזה", כתבה. בנוסף, התראיינה לתכנית "לבחור נכון" בערוץ 10 וענתה על השאלה מה עושים כאשר הקן מתרוקן והילדים גדלים ועוזבים את הבית.

פרופ' יורם יובלגם פרופ' יורם יובל מבית הספר לעבודה סוציאלית, השתתף באותה כתבה ואמר כי הוא משתדל לא להתמכר להנאות: "יש דבר אחד, ורק אחד, שעליו מסכימים כל הוגי הדעות הגדולים, כל הפילוסופים וכל הדתות בעולם: הדרך אל האושר לא עוברת דרך התמכרות להנאות. מי שינסה למקסם עד הקצה את ההנאות שלו בחיים, לא יהיה מאושר אף פעם. כשהבנתי שהנאה ואושר הם שני דברים שונים, זה עשה אותי מאושר", כתב.