החוג לשירותי אנוש

מי אנחנו?

החוג לשירותי אנוש הוקם בשנת 1995 ומציע תכנית לימוד עשירה ומעניינת לתואר ראשון, במתכונת דו-חוגית. בתואר זה לומד התלמיד בהיקף של 60 נקודות זכות בחוג לשירותי אנוש, ו-60 נ"ז בחוג אחר שיבחר.
בנוסף, החוג מציע תכנית לתואר שני במתכונת של שלושה סמסטרים (מ.א. במסלול עם תיזה מחקרית, או במסלול עם בחינת גמר) ותואר שני במסלול מואץ. כמו כן, מרצי החוג מנחים תלמידי דוקטורט לתואר שלישי.

ארגוני שירות ותהליכי שירות מהווים מרכיב חשוב בחברה המודרנית בעולם בכלל ובישראל בפרט. אזרחים מכל קצווי הקשת החברתית מקבלים שירותים מארגונים ציבוריים, עסקיים והתנדבותיים אשר לטיבם ומאפייניהם חשיבות רבה הן למדינה ולחברה בכלל והן לרווחה ולאיכות החיים של הפרט. בנוסף, ארגוני שירות מהווים את עיקר שוק התעסוקה במשק הישראלי, אך מתחוללים בהם שינויים רבים ומהירים. אור זאת, מטרת החוג היא להקנות לבוגריו ידע והבנה לגבי סוגיות ותהליכים בתחום הייחודי של שירותי האנוש, לתרום ליכולתם להשתלב באופן אפקטיבי בתעסוקה ולהתקדם בערוצים ניהוליים בתחום דינמי זה, ולקדם את הידע העיוני-מקצועי ואת איכות ומגוון השירותים הניתנים לאזרחים בכל מגזרי המשק באופן שיתרום הן לרווחת הציבור והן לעובדים בארגוני שירות ולארגונים עצמם.

דבר ראש החוג

מתעניין יקר,

שלום רב וברוכים הבאים לאתר החוג לשירותי אנוש באוניברסיטת חיפה.

החוג מציע תכניות לימוד מעניינות ועשירות בתחום של שירותי אנוש, כולל לימודים לתואר ראשון (במסלול דו-חוגי), לתואר שני (במסלול עם עבודת גמר מחקרית-תזה, או במסלול עם בחינת גמר), וכן לימודי תואר שלישי (דוקטורט).

סגל החוג כולל מומחים וחוקרים בעלי ניסיון אשר מתייחסים בצורה מקיפה ומעמיקה לסוגיות המורכבות ולאתגרים הקיימים בתחום דינמי זה. בעולם המודרני, מערכות שירות הן מרכיב חיוני בחייו של כל אזרח, ולפעולתן בצורה יעילה, אפקטיבית, איכותית ושוויונית יש חשיבות רבה הן למדינה  ולחברה בכלל והן לארגוני שירות ולמקבלי שירות.
ניהול המשאב האנושי המעורב בתהליכי שירות, והתייחסות לתהליכים ארגוניים ולהתנהגות לקוחות ועובדים, הם נושאים המקבלים גם הם תשומת לב רבה בתכניות הלימוד ובעבודה המחקרית של חברי הסגל.

אנו מזמינים אתכם להצטרף אלינו ולבחון את תכניות הלימוד שלנו המוצגות באתר.

בברכה,
ד"ר גיל לוריא, ראש החוג לשירותי אנוש