החוג לפיזיותרפיה

קריירה בפיזיותרפיה מהי?

לימודי הפיזיותרפיה פותחים בפניך קריירה מרתקת במקצוע נדרש המבטיח אתגרים רבים וסיפוק אישי רב.
הפיזיותרפיסט מטפל ומסייע לאוכלוסיות מגוונות בכל שלבי מעגל החיים מינקות ועד זקנה, הסובלים מהפרעות במערכת התנועה על רקע ליקויים במערכת השלד-שריר-עצב ובמערכת כלי הדם-לב-ריאה. אנשי מקצוע בתחום פיזיותרפיה מועסקים במסגרות ציבוריות ופרטיות הכוללות בתי חולים, מרכזי שיקום, מכונים, מוסדות סיעוד,חינוך, ספורט, ומסגרות קהילתיות שונות.

תפקידי הפיזיותרפיסט כוללים:img2

הערכה ואבחון של ליקויים, מוגבלויות ונכויות הקשורים למערכת התנועה
והמשפיעים על התפקודים היום- יומיים.
קביעת מטרות הטיפול.
תכנון וביצוע תוכניות טיפול והערכת תוצאותיהן.
חינוך והדרכה למניעת ליקויים, מוגבלויות ונכויות.
מחקר ויעוץ בתחום הטיפול, השיקום והחינוך לבריאות.

החוג לפיזיותרפיה באוניברסיטת חיפה

התוכנית להקים חוג לפיזיותרפיה באוניברסיטת חיפה באה כמענה לפנייה של משרד הבריאות שעל פי נתוניו קיים מחסור מתמיד בכוח אדם מקצועי בפיזיותרפיה.

החוג לפיזיותרפיה באוניברסיטת חיפה החל את פעולתו בשנת  2000/01 וקיבל אישור סופי מהמועצה להשכלה גבוהה להעניק תואר ראשון בפיזיותרפיה (BPT) בשנת 2002. עם סיום הלימודים והענקת התואר זכאי הבוגר להיבחן בבחינת רישוי של משרד הבריאות.

תואר ראשון בפיזיותרפיה מהווה גם בסיס להתמחויות קליניות על-בסיסיות בתחום הפיזיותרפיה, וללימודים אקדמיים לתארים מתקדמים  בתחומים מגוונים (כגון אנטומיה ופיזיולוגיה, בריאות הציבור, גרנטולוגיה ועוד.)  במוסדות להשכלה גבוהה בארץ ובעולם.

סגל החוג

סגל החוג מורכב מאנשי מקצוע מהמובילים בארץ בתחום קליניים של המקצוע הכוללים שיקום נירולוגי, שיקום ומניעה של פגיעות אורתופדיות וספורט, פיתוח כושר, טיפול בכאב, והערכה וטיפול התפתחותי. מעבדת המחקר בחוג מאפשרת לסגל האקדמי בחוג לעסוק במחקרים פעילים בתחומים אלו ועבודות סגל החוג  מתפרסמות בספרות המקצועית בארץ ובעולם. סטודנטים המעוניינים בכך משתלבים במחקרי הסגל החל מהשנה השלישית ללימודיהם.